FISKBENSGOLV: ALLT INOM FISKBENSPARKETT OCH FISKBENSPLANK

Junckers fiskbensgolv kombinerar design och kvalitet

Fiskbensgolv är ett klassiskt och tidlöst golvval som trots sin långa historia är populärare än någonsin.


EN EVIGHET AV ELEGANS OCH FUNKTIONALITET

Fiskbensgolv har funnits sedan 1600-talet. De har alltid symboliserat samma sak: elegans och funktionalitet

I det antika Rom belades vägarna med fiskbensmönster eftersom mönstret hjälpte till att absorbera trycket från tung trafik. På 1600-talet flyttade fiskbensparketten in i de finare franska vardagsrummen och blev en symbol för status och elegans. 

Ett fiskbensgolv från Junckers bygger vidare på den historia som är förknippad med fiskbensmönstret. Vi har ett brett sortiment som inkluderar traditionell fiskbensparkett, modern dubbel fiskbensparkett och det extravaganta fiskbensparkettgolvet. Gemensamt för dem alla är att elegans och funktionalitet står i centrum, så att du får ett vackert golv av hög kvalitet som du kommer att ha glädje av i många år framöver.

VANLIGA FRÅGOR OM FISKBENSGOLV

Ja, alla Junckers massiva trägolv, inklusive fiskbensparkett och plankgolv, är lämpliga att använda med golvvärme. Golvvärme finns i flera varianter och du kan hitta vår guide till installation ovanpå de olika golvvärmesystemen nedan:

Att veta om golvvärme

Junckers fiskbensgolv är precis som våra andra trägolv - de har lång livslängd och kräver mycket lite underhåll. Ett lackerat eller oljat fiskbensgolv behöver sällan läggas om vid regelbunden användning.

Läs mer om rengöring och skötsel av trägolv

Designa ditt drömhem med vår rumsdesigner. Här kan du leka med olika rum, väggfärger och naturligtvis byta mellan våra många massiva trägolv.

Prova rumsdesignern

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf