Om du ska bygga eller renovera en sporthall, en gymnastiksal eller en träningslokal, hittar du den optimala golvlösningen här. Junckers framställer trägolv av hög kvalitet till alla typer av sportplaner inklusive planer till basket, handboll, volleyboll, fotboll och squash.

Med erfarenhet från 1930-talet baserad på egen produktion av massiva trägolv, har Junckers den helt rätta tekniska expertisen för att designa och leverera den optimala golvlösningen.

Vi har producerat sportgolv till många nöjda kunder och levererat till hela världen.

Vi skapar golvlösningar till alla sorts inomhussportgrenar såsom basketbollgolv, badmintongolv, träningsgolv, danssalar och gymnastiksalar.

Alla Junckers sportgolv framstår med ytelastiska egenskaper som tillåter optimal rörelsefrihet, främjar spelet och skyddar utövaren mot skador. Golven har lång livslängd och det är inte ovanligt att se sporthallar med golv från Junckers som är 50-60 år gamla.

Klicka ovanför för att läsa mer om fast installerade golv och demonterbara golv.

Er du på udkig efter et basketballgulv?

Ett massivt trägolv har den högsta standarden för basketbollgolv och ingen gör det bättre än Junckers.

TA EN TITT PÅ VÅRA HÖGPRESTERANDE BASKETBOLLGOLV.

Junckers trägolv är producerade i 100 % massivt trä och de har därför inte något mellanliggande lager av alternativa material i golvbrädan som kan skiljas ut. Golven har en solid tjocklek på 22 mm och det säkerställer den nödvändiga stabiliteten. Själva golvbrädan är ihopfogad med två rader stavar, limmade med en dubbel laxstjärtsfog. En lösning som använder träet effektivt utan att kompromissa med kvaliteten.

SNABBT OCH LÄTT ATT INSTALLERA

För att göra det snabbt och lätt att installera golvet har Junckers sportgolvsbrädor lika längder på 3700 mm som täcker en areal på ca. 0,5 m². Golvbrädorna sätts lätt ihop med hjälp av listen/fåran som finns på alla 4 sidor om brädan.

KLART FÖR ANVÄNDNING NÄR GOLVET ÄR LAGT

Junckers golv levereras alltid ytbehandlade med lack från fabriken. Detta gör att golvet är klart för användning efter installation. Ett golv som är ytbehandlat på förhand eliminerar risken för mänskliga fel i samband med slipning och lackering ”på plats” och kanske användning av ett lack av okänd kvalitet. Golv som förseglats med lack från fabriken garanterar en hög, jämn kvalitet och sparar omkostnader.

ENASTÅENDE FORMSTABILITET OCH STYRKA

Vi är extremt noga med träets torkprocess för att säkerställa att de rörelser som förekommer naturligt i trä fullt ut kan kontrolleras och hållas till ett minimum efter installation av golvet. På fabriken genomgår stavarna en försiktig presstorkningsprocess och jämfört med liknande produkter på marknaden, skapar denna process en enastående formstabilitet och ökar träets styrka.

MER ÄN EN ALLMÄNT SLITSTARK GOLVYTA

Lacken som används till våra golv är en särdeles slitstark polyuretanlack som stryks på i flera lager. Vi har själva utvecklat lacken, producerat den och kontrollerar påstrykningen på fabriken. Varje golvbräda är dessutom bestruken på kort- och långsidor som ett extra skydd mot fukt och vattenspill.

LÅNG LIVSLÄNGD OCH LÅGA KOSTNADER FÖR UNDERHÅLL

Ett sportgolv från Junckers är lätt att rengöra, underhålla och kan repareras om olyckan är framme. På daglig basis är det endast nödvändigt att sopa och tvätta golvet. För att skydda och bevara golvet under dess långa livstid, rekommenderas att mellanslipa och lacka golvet med ett enkelt lager lack.

Högpresterande kunder kräver högpresterande sportgolv.

SE VÅRA MÅNGA HÄFTIGA SPORTPROJEKT

 

SPORTTEKNISKA EGENSKAPER OCH SÄKERHET EN14904

Se nedan vilka faktorer som är avgörande för att ett sportgolv tekniskt och säkerhetsmässigt fungerar.

 

Friktion

Korrekt friktion är viktig när bollspelarna rör sig snabbt på planen. Det ideella friktionstalet ska ligga mellan 80 och 110. Ett friktionstal under 80 ger en för hal yta. Ett friktionstal på mer än 110 ger än för motsträvig yta.

Rullande belastning

Golvets förmåga till att motstå rullande belastning är viktig under förhållanden då t.ex. vagnar och mobila läktare används. Testresultaten anger att golvet kan motstå en hjullast på 1500N (ca.150kg).

Vertikal deformation

Golvets förmåga att absorbera stötar beror på dess förmåga att böjas ned vid en dynamisk belastning. Testresultat anger i mm golvets vertikala deformation vid en dynamisk belastning motsvarande lätt löpning.

Stötabsorbering

Ett golv med god stötabsorbering förebygger idrottsskador. Testresultat anger i procent hur stor andel av en stöt som golvet kan absorbera t.ex. efter landning från ett hopp. 

Bollstuds

En god bollstuds ökar kontrollen av bollen och spelets hastighet. Testresultaten anger i procent den studs som uppnås från golvet med ett betonggolv som referens. 

Junckers egen testprogram

Trots europeiska normers goda avsikter ställs det inte några särskilda krav på styrka och hållbarhet. Junckers har därför valt att tillföra ytterligare två tester till dokumentationen av dessa egenskaper.

Trötthetstest

En utmattningstest som utföres på alla Junckers klass A4 sportgolv. Golvet utsätts för en serie kontrollerade dynamiska punktbelastningar på 3 kN (ca. 300 kg) mer än 100 000 gånger, vilket simulerar en belastning motsvarande 25 års normal användning.

Test af punktlast

Förmågan att motstå stora punktbelastningar är särskilt viktigt när sportgolvet ska användas till mässor, konserter eller stora sportevenemang där t.ex. mobila läktare dras in över golvet. Junckers sportgolv genomgår därför de tuffaste testerna för att garantera hög styrka och robusta golv.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf