CERTIfied Timber

PEFC & FSC®

CERTIFICERET TRÆ – PEFC OG FSC®

Cirka 2/3 av företagets råvaruinköp kommer från certifierade skogar i Danmark, Tyskland, Polen och Sverige. Skogarna är certifierade av de internationellt erkända certifieringsorganen FSC® och PEFC. Junckers arbetar medvetet och aktivt med att öka andelen certifierade träråvaror.

Återstående träråvaror kommer från icke-certifierade skogar i samma länder, där nationell lagstiftning i sig säkerställer lagligt och förnuftigt skogsbruk.

Sedan 2006 har Junckers varit certifierat enligt CoC (Chain of Custody) och vi kan därför sälja produkter som är certifierade enligt PEFC (SA-PEFC/COC-007649). Sedan 2010 är vi även certifierade enligt FSC® (SA-COC-007649).

EPD'er - Hållbart byggande

Hos Junckers har det altid været naturligt at arbejde med bæredygtighed og vi har nu taget endnu et skridt i kortlægningen af, hvordan vores trægulve påvirker miljø, indeklima, brugervenlighed og driftsøkonomi i et byggeri, der skal DGNB certificeres.

I samarbejde med Rambøll har vi udarbejdet af en miljøvaredeklaration (EPD) som en del af en komplet dokumentationspakke, der præcist viser hvordan vores trægulve bidrager positivt til relevante DGNB kriterier.

Læs mere om EPD'er

CERTIFIKAT OCH BYGGPROJEKT

Junckers har alltid har varit före sin tid ur miljösynpunkt, men det räcker inte att ha rätt företagspolicyer och praxis på plats. Vi inser behovet av att tillhandahålla en oberoende granskning för våra kunder och produktutvecklare. Vi har oberoende certifiering från ett antal internationella organ, bland annat FSC®, PEFC och ISO 14001. Vi utför dessutom oberoende produkttestning för VOC:er (volatile organic compounds) och våra produkters inverkan på inomhusmiljön enligt CDPH-standarder (california department of public health) och dansk inomhusmiljömärkning och våra golv har fullständiga EPD:er (Environmental Product Declarations). Dessa certifikat är viktiga verktyg för konstruktion av byggnader enligt de höga miljökrav som krävs enligt organen BREEAM, LEED, WELL och DGNB.

I STOLT SAMARBETE MED

 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf