STÖD NATUREN GENOM ATT STÖDJA OSS

I dagens globala samhälle räcker det inte för Junckers att ta ett lokalt miljöansvar

Vi arbetar oavbrutet med att säkerställa ett etiskt skogsbruk, hållbara produkter, mer effektivt energiutnyttjande och goda arbetsförhållanden. Vi uppnår detta genom våra dotterbolag och genom att påverka våra kunder, leverantörer och samhället i stort. Vi bryr oss om klimatet och tar vårt miljöansvar på största allvar. När du väljer massivt lövträ gör du ett hållbart val. Gör som vi - börja använda av en av planetens mest värdefulla resurser: trä.

HÅLLBAR DESIGN

Kvalitet för flera generationer - tidlös stil och enastående livslängd

NOLL SLÖSERI

Vi använder hela trädet. Träavfall förvandlas till biomassa för att driva vår fabrik och det lokala elnätet

MILJÖMERITER

EPD:er (environmental product declaration), BRE Green Guide A+ betygsatt och ackreditering underPassivhaus, LEED och BREEAM

MILJÖVÄNLIGA GOLV

Massivt lövträ - 100 % återvinningsbart, återanvändbart och biologiskt nedbrytbart

VÄLBEFINNANDE

Alla trägolv och trävårdsprodukter från Junckers har inomhusklimatmärkning

ANSVARSFULLT SKOGSBRUK

Våra golv är CoC-certifierade (chain of custody) avFSC® och PEFC

HÅLLBARHET HAR ALLTID VARIT EN DEL AV VÅRT DNA

Vår historia sträcker sig ända till 1930, när en ung man vid namn Flemming Juncker förenade sin kärlek för massiva trägolv av högsta kvalitet och ett hållbart skogsbruk. Flemmings var långt före sin tid i sitt sätt samarbeta med naturen genom ansvarsfullt skogsbruk, och det gjorde honom till en miljöaktivist långt innan begreppet kom till. Långt innan den globala uppvärmningen utvecklades till en miljökris började Junckers utforska olika sätt att använda, och samtidigt bevara, en av våra mest värdefulla resurser. Genom att välja Junckers massiva trägolv bidrar du till en mer hållbar lösning samtidigt som du minskar den globala uppvärmningen.

JUNCKERS I TIDEN

Vår omsorg för klimatet och miljön återfinns i alla våra golv. Det är vår strävan efter hållbarhet som driver och inspirerar oss och får oss att ständigt förnya våra produktionsmetoder genom att använda biprodukter, stödja träindustrin och utöka våra miljömeriter. Ansvarsfullt skogsbruk och hållbarhet har varit en del av vårt DNA sedan 1930.

CERTIFIKAT OCH BYGGPROJEKT

Junckers har alltid har varit före sin tid ur miljösynpunkt, men det räcker inte att ha rätt företagspolicyer och praxis på plats. Vi inser behovet av att tillhandahålla en oberoende granskning för våra kunder och produktutvecklare. Vi har oberoende certifiering från ett antal internationella organ, bland annat FSC®, PEFC och ISO 14001. Vi utför dessutom oberoende produkttestning för VOC:er (volatile organic compounds) och våra produkters inverkan på inomhusmiljön enligt CDPH-standarder (california department of public health) och dansk inomhusmiljömärkning och våra golv har fullständiga EPD:er (Environmental Product Declarations). Dessa certifikat är viktiga verktyg för konstruktion av byggnader enligt de höga miljökrav som krävs enligt organen BREEAM, LEED, WELL och DGNB.

NPV A/S JOINED OUR COLLAB WITH NATURE

Junckers oak wooden floorings have been chosen to Sivholm especially because of the high standards, the unique finish, and the local and sustainable aspect. Junckers is a Danish brand and is part of boosting the quality and relevance in a construction sector with ongoing focus on climate, materials, and environment

Sivholm - The Private Island

TRÄ ÄR NATURENS VERKLIGA GENIDRAG

Trä är naturens verkliga genidrag. Trä är världens mest miljövänliga material. Det finns många orsaker till varför trä lämpar sig så bra som byggmaterial. Det har förmågan att absorbera kol från atmosfären och lagra det, det är lätt att återvinna och kan användas inom en mängd olika områden.
Trä är naturens verkliga genidrag. Trä är världens mest miljövänliga material. Det finns många orsaker till varför trä lämpar sig så bra som byggmaterial. Det har förmågan att absorbera kol från atmosfären och lagra det, det är lätt att återvinna och kan användas inom en mängd olika områden.

 

NÅGRA ORD OM TRÄ

ETT NATURLIGT TRÄGOLV

I STOLT SAMARBETE MED

 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf