EDWARD'S COURT

GOLV AV MASSIVT TRÄ 
FÖRBÄTTRAR INOMHUSKLIMATET

Kategorier

  • checkHealthcare - Care Homes

Arkitekt

Architype

Land

Storbritannien

Plats

Exeter

Gulvtype

Massiv 2-Stavs Parkettgolv

Træsort

Ek

Finish

Ultramatt lacquer

Segment

  • checkKomersiella Fastigheter

Junckers massiva trägolv har installerats i Storbritanniens första vårdboende som byggts enligt Passivhaus-standard. De specialiserade bostäderna och anläggningarna vid Edward's Court i Exeter rymmer 53 fristående lägenheter med extra omsorg, vilket ger Exeter Council möjlighet att erbjuda sina äldre invånare ett sätt att bevara sitt oberoende och samtidigt ha tillgång till flexibel vård och stöd vid behov.

Byggnaden har utformats och byggts för att ge låg energianvändning och ett hälsosamt inomhusklimat med hjälp av högkvalitativa material. Junckers massiva trägolv utgör en viktig del av inredningen i lägenheterna och de gemensamma utrymmena och ger en naturlig och hemtrevlig känsla. Golvet specificerades av arkitekterna Architype för dess bevisade förmåga att tillhandahålla och upprätthålla en hälsosam inomhusluftkvalitet, vilket var en viktig faktor för projektet. Junckers golv har den danska inomhusklimatmärkningen, som erkänns av BREEAM, och har genomgått omfattande avgasnings- och lukttester för att säkerställa att det inte finns några kemiska ämnen i golvet.

Med Edward's Court har Architype skapat en miljö som prioriterar den äldre generationens behov samtidigt som den erbjuder optimal komfort, tillgänglighet och prisvärdhet. Eftersom Edward's Court är byggt enligt Passivhaus-standard kan de boende hålla sig varma på vintern och svala på sommaren utan att använda särskilt mycket energi eller uppleva kraftiga fluktuationer i el- och vattenräkningarna.

Från de första utvecklingsstadierna vägleddes arkitekterna av de sammanflätade principerna för "byggnadsbiologi" och Passivhaus. Byggnadsbiologi prioriterar människobaserad design, främjar gemenskap inom byggnaden och utanför dess väggar, hållbar miljöprestanda, inomhusluftkvalitet samt termisk och akustisk komfort bland sina 25 principer.

Sa Lee Fordham, biträdande direktör, Architype:
"Junckers golv gav utrymmet en naturlig känsla, men tack vare dess miljöackreditering kunde vi som designers och kravställare lita på att materialet skulle vara ett hälsosamt alternativ till andra standardgolvbeläggningar."

Foto: SOLK Fotografi Ltd

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf