Che Kung Temple Sports Center

PUBLIC VENUE - MUCH MORE THAN JUST AT SPORTS HALL

The 4-storey sports centre comprising of the games arena, fitness room, dance room, children playroom and two multi-purpose rooms is backed by a hill with beautiful natural setting, scattered with village houses near Che Kung Temple Station.

As with the local tradition the villagers are encouraged to go up to the feng shui hill, the public in this sports centre are inspired to ascent through different levels of the Venue and finally connected back to their feng shui origin. The Sports Centre provides an accessible extension of the adjacent hillside greenery. Designing a public venue not only to provide sports facilities, but also as a place for leisure. The arrangement of the different scopes for the Sports Centre with its public spaces connects the functional areas while leading visitors through the natural setting of the place, shaping the Sports Centre as the neighbourhood garden, a retreat for the residents.

In the main game hall is installed 1500 m² of Junckers sports flooring Beech Champion with an ultramatt lacquer. The sports floor is installed on Junckers 2-layer batten system DuoBAT 120+. This system can be installed with a profile span of 120 – 242 mm and levelling is easily done by using Junckers adjustable locking wedge system, totally without use of nails and tools.

Also 770 m² Solid Oak flooring was installed at the venue on a UnoBAT 62+

Kategorier

  • checkArenaer & Sportshaller
  • checkMulti-Purpose Sports Hall

Kvadratmeter

2270 m2

Arkitekt

ArchSD

Land

Kina

Plats

Hong Kong

keyboard_arrow_up



picture_as_pdf