The Higgins Gallery

MAKING BEAUTIFUL SPACES

När arkitektbyrån Buttress Fuller Allsop Williams fick i uppdrag att bygga om The Higgins Bedford Gallery, beslöt man sig för att lägga 750m2 av Junckers massiva trägolv.

Projektet förenade tre byggnader som tidigare var separata till en ny facilitet, som utöver det befintliga galleriet och museet numera även har utrymme för tillfälliga utställningar, plats för lärande och aktiviteter, ett café och en butik.

Junckers Variation-golv med breda ekbrädor, lackats med ultramatt lack, fungerar som ett sammanlänkande element i den nya inredningen, och utgör en elegant bakgrund till museiföremålen och utställningarna. Det massiva ekgolvet är enkelt att underhålla och mycket slitstarkt, även i de offentliga utrymmena med massor av trafik.

Kategorier

  • checkMuseer & Gallerier

Square meters

750 m2

Arkitekt

Buttress Fuller Allsop Williams

Contractor

PICA Flooring

Land

Storbritannien

Location

Bedford

Floor type

Massiv 1-Stavs Plankgolv

Wood type

Ek

Segment

  • checkKomersiella Fastigheter
keyboard_arrow_up picture_as_pdf